Ny kategori: Dagens tips!

Vet ni vad! Jag tänkte inviga den nya kategorien "Dagens tips" med att skriva om det första tipset: hur man får bort sin sömnlöshet eftersom att jag själv hade väldigt svårt att sova igårkväll.Sömnen är kroppens återhämtning. Hela kroppen, framförallt hjärnan, får lugn och avspänning i sömnen.

Vi behöver drömma. Signaler och tankar behöver strömma fritt för att hjärnan ska må bra och fungera under dygnets vakna timmar. Sömnlöshet kan ha många orsaker, men för friska och normalt fungerande människor är det väl oftast något dagsaktuellt problem eller stress som hindrar att man somnar.

 

Regelbundna vanor med läggdags vid ungefär samma tid varje dag och likaså uppstigning underlättar en god sömn.

 

Att vara ute i dagsljuset varje dag skapar goda betingelser för sömnhormonet melatonin. En lång och lugn skogspromenad kan alltså vara ett väl så bra sömnpiller som de olika mediciner som står till buds.

 

Det finns också TV-program som man lätt somnar till. Men se till att du då inte somnar i soffan och sen vaknar till när slutsignalen går eller eftertexterna rullar fram. Då kan det vara svårt att somna om en kvart senare.

 

Att gradvis varva nere framåt kvällen, ta det lugnt, lyssna på en lugn musik, kanske dämpa belysningen lite steg för steg kan också vara som en god förberedelse för sömnen. Sex är ett utmärkt sömnmedel för många, men det krävs både tillgång, intresse och en tillfredsställande ömsesidighet för att det ska fungera.

 

Vid längre tids ständig och återkommande sömnbrist, särskilt om man har långa sömnlösa och klarvakna perioder under natten bör man nog prata om sömnlösheten med en läkare.

Kommentarer
Postat av: mava

hej hur mår du :)?

2010-01-18 @ 20:29:47
URL: http://mava.blogg.se/
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback