Dagens tips: Mjölkbad istället för skum



Under vintern är det viktigt att inte påfresta redan torr och/eller känslig hud för mycket då kylan och den torra inomhusluften redan påverkar huden negativt. Att skrubba huden med grova peelingkorn är en no-no eftersom det kan förvärra problemen. 
Cleopatra var inte helt ute och cyklade då hon regelbundet badade i åsnemjölk för en vacker hud. Laktossyra tillhör BHA-familjen (Beta Hydroxid Acids) och är skonsam mot huden samtidigt som den gör huden mjuk och len. Laktossyran i mjölken löser upp det limm som håller samman de döda hudcellerna men mjölken är dessutom återfettande och motverkar uttorkning.

För att göra ett mjölkbad tillsätter du 1 - 5 dl torrmjölk till badet. Komplettera med 1/2 - 1 dl honung för att också få en återfuktande verkan. Tänk på att långa bad i längden inte heller är bra för torr hud och håll dig alltid under 15 minuter för både duschar och bad.

Torrmjölk hittar du bland skafferihyllorna i din matvaruaffär.


Kommentarer
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback