Stressigt hemma/på jobbet? Ta ett bad!

Efter en hård dag hemma, på jobbet eller både och är något av det skönaste ett härligt, varmt bad. Ett bad innehållandes naturliga produkter kan få dig att slappna av, känna lugn, föryngra och vårda problem såsom torr hud och solbränna. Nedan har vi samlat ihop ett par enkla tips som kan hjälpa dig att känna den där fräscha och fantastiska känslan.

Underbart Lavendelbubbelbad
Blanda 11,5 dl destillerat eller renat vatten, 1 del oparfymerad tvål, 2 teskedar glycerin och 3 droppar lavendeldoftmedel eller olja. Förvara i en lufttät behållare med lock. Häll sedan under rinnande vatten och hoppa i badet när du fyllt upp med så mycket vatten som önskas.

Lugnande badolja
Blanda 1 ägg, 2 teskedar honung, 2 dl baby eller mineralolja, 1,25 dl smörmjölk, 2 teskedar flytande såpa, 1,25 dl vodka och valfri väldoftande olja i en blandare i cirka 30 sekunder. Droppa sedan 1 till 2 teskedar av denna olja i ditt bad och tillåt dig själv att slappna av! Förvara sedan i en sluten behållare i 3 till 4 dagar, kasta sedan blandningen då den inte längre gör någon verkan.

Solbrännelugnande bad
Purera 1 gurka i en mixer och häll i en keramisk skål. Tillsätt 1 liter havremjöl, 10 svarta tepåsar och 2 teskedar rosemarinlöv och mixa noga. Häll innehållet i skålen i badet under rinnande vatten. Lägg dig sedan i badet i en timme och skölj sedan av dig noga. Receptet räcker till ett bad.

Behålla huden fuktig och vacker
Ibland är inte ens den bästa fuktighetsgöraren nog! Undvik torr hud genom att bläcka ner eller badda din hud med en handduk efter du duschat och låt lite vatten stanna kvar på huden. Applicera sedan en fuktighetsgörande kräm på din fuktiga hud; detta kommer behålla lite av vattnet i din hud och se till att huden blir lite mjukare och fuktig.

Kommentarer
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback