Snygga naglar - gör fransk manikys hemma.

Fransk manikyr är verkligen grejen om man vill ha snygga naglar som ser naturliga men ändå fixade ut. Passar överallt - på anställningsintervjun såväl som på festen. Det bästa av allt är att fransk manikyr är otroligt enkelt att göra hemma. Det håller också väldigt länge eftersom det vita lacket har en "seg" konsistens som inte tenderar att flagna av på samma sätt som vanliga lack.


Gör fransk manikyr hemma så här:

  • Först och främst behöver du ett ljusrosa eller ljusbeiget nagellack. Ofta har de här lacken ordet fransk manikyr i namnet. Sen behöver du även ett vitt nagellack och ett genomskinligt överlack.
  • Ta först bort gammalt nagellack med en nagellackremover.
  • Fila och forma naglarna innan du börjar så att de har precis den form du vill att de ska ha.
  • Ta bort rester av döda nagelband som sitter högt uppe på nageln (det finns speciell nagelbandsremover) och peta ner nagelbanden. Tvätta händerna och torka dem noga.
  • Måla naglarna med det rosa eller beiga nagellacket och låt torka. Jag tycker att det är lättast att börja måla med vänster hand (om man är högerhänt). Eftersom det är lite svårare att måla med en hand som redan är målad "jämnar det ut sig" om man gör på detta sätt.
  • Ta nu det vita nagellacket och måla endast den utstickande toppen på nageln. Måla horisontellt. En del tycker att det är lättare om man håller nagellacksborsten still och istället vrider lite på den hand som ska målas. Blir det små omålade prickar så fyll i dem på en gång innan lacket hinner torka.
  • Låt lacken torka helt.
  • Så snart nagellacket är torrt, måla med det genomskinliga lacket över hela nageln. Detta kan man göra lite då och då, kanske varannan dag eller så. Då håller den franska manikyren längre.

Kommentarer
Postat av: AMANDA ♥

Tack det samma :D



alltbra? :D

kram

2009-10-13 @ 21:03:13
URL: http://amandahedmans.blogg.se/
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback