Har du problem att ta hand om håret?

jag tycker att det är jävligt tråkigt att du/ni inte ens hör av er.
vi försöker, skriver och frågar. sen får man ingenting tillbaka.
men då vet vi vart vi har varanda. tillslut orkar man inte försöka
flera gånger.


jag tänkte lägga in en liten bra grej om olika hårtyper som jag hittade på en hemsida jag brukar gå in och kolla på. (adress finns längre ned.)

Det finns en mängd sätt att få ditt hår att kännas, lukta och se ut som om du lagt ner en massa pengar och tid på det utan att den delen ha spenderat särskilt mycket av någotdera.

 Ett grundligt underhåll av ditt hår är det bästa sättet att hålla det i toppform. Byt ut ditt shampoo varannan eller var tredje månad. Använd borstar gjorda av djurhår hellre än syntetiska fibrer för att förebygga överdrivet mycket slitage på din hårbotten och dina hårtoppar. Låt ditt hår torka naturligt när det är möjligt för att hindra att ändarna slitas för mycket. Och mest viktigt av allt, besök din frisör regelbundet för att se till så att dessa slitna toppar klipps av.

Nedan har vi listat upp ett antal tips som får ditt förstörda, torra, kraftlösa eller feta hår att få en mjuk och hälsosam look.

Torrt och krusigt hår
Shamponera håret varannan dag; om du tvättar håret för ofta kommer det nämligen bli torrt och krusigt. De dagar du inte shamponerar håret bör du skölja håret noga och behandla topparna. Om din hårbotten blir fet mellan tvättarna, applicera endast shampo på toppen av huvudet och se till att du behandlar ändarna. När du torkar håret med en hårfön, håll håret rakt medans du blåser det torrt.

Fett hår
Använd schampo och balsam avsett för fett hår och använd endast balsam på hårtopparna. För väldigt fett hår kan du massera hårbotten med talk och genom att använda dina fingertoppar.

Livlöst, rakt och tunnt hår
Om du har ett väldigt fint, tunnt hår bör du använda ett skonsamt barnschampo med låg halt av renande medel. De flesta av oss med denna typen av hår längtar efter vågigt och en lyxiga lockar. För blommande kryllor som inte skadar ditt hår kan du tvätta ditt hår och sedan föna det torrt på en låg temperatur tills håret endast är lite fuktigt. Sätt sedan upp håret i hårrullar i 10-20 minuter. Om du inte vill ha klart synliga kryllor, kan du lätt maximera ditt hårs volym genom att enkelt samla ihop ditt fuktiga, nytvättade hår på toppen av huvudet med en gummisnodd (täckt med tygmaterial eller liknande så att du inte förstör ditt hår när du tar bort snodden). Torka sedan håret med en hårfön på en låg värme tills håret är torrt.

Förstört och slitet hår
Slitet hår är ofta resultatet av användande av kemiska behandlingar såsom hårfärgningsmedel och permanentning. Naturliga alternativ såsom hennafärger ger en mindre slitande effekt än vanliga hårfärgningsmedel. För mycket exponering av håret i solen och omgivande föroreningar kan också göra att håret blir torrt, skört och svagt. Håret är som svagast när det är blött. Borsta endast håret när det är torrt och kamma alltid håret med en bredtandad kamm.

Simmarhår
 Alla ni simmare som läser detta vet precis vad vi pratar om; grönt, torrt och hår med mycket klorin. Använd en simmössa. Tvätta och underhåll också ditt hår så fort du är färdig i vattnet. Använd ett djuprengörande medel avsett för simmare en gång i veckan.

KÄLLA
Kommentarer
Postat av: BELLa

Hoppas att du inte menar mig överst i inlägget... :(

2009-07-15 @ 18:07:51
URL: http://metrobloggen.se/isabellenojd
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback