Ta hand om ditt ansikte!

Ditt ansikte är det första man ser, så varför inte skämma bort ansiktet med lite peeling, ansiktsmasker och ansiktsbad? Här kommer både recept och tips!


Att renöra på djupet

Yttre påfrestningar som smuts och det fett din egen hud producerar gör att porerna täpps igen. Då uppstår pormaskar och finnar. Var noga med att rengöra huden så att talgköttlarnainte täpps till och använd passande produkter för just din hudtyp. Ett ansiktsbad öppnar upp dina porer och gör det lättare att rengöra på djupet.


gör såhär:

Koka upp två liter vatten. Häll upp det varma vattnet i en hink. Sätt dig med ansiket över hinken och lägg en handuk över dig så att ångan stannar under handduken. Sitt så i ca 10 min så att porerna öppnat sig. När du torkat ansiktet med en ren handduk kan du försiktigt klämma pormaskar och kvisslor, men vira in fingrarna i papper för att undvika bakterier i porerna.Kläm försiktigt, de porer som inte ger med sig ska du inte fortsätta att klämma på, då riskerar du fula ärrbildningar!


Peeling

Att peela huden en gång i veckan är ett under för en trist och glåmig hy. Du får bort torr och gammal hud, tänk på att det bildas upp till tusentals nya hudceller varje dag. En peeling gör huden mjuk, frisk och fräsch. När du gjort din peeling ska du undvika stark kontakt med solen. Använd alltid hög solskyddsfaktor i ansiket då du inte vill se ut somm ett russin i ansiketet när du är 30. Glöm inte att använda ansiktscreme efter peelingen.


Du behöver:

* 1 dl olivolja eller naturell yogurt

* ca 1 1/2- 2 dl socker eller kaffesump

Höfta och känn efter tills du har en lagom tjock konstistens. Den får inte bli för trögflytande, utan lagom tjock för att vara skön i ansiktet.  
                                                          

Gör såhär: Använd lätta cirkulära rörelser när du försiktigt gruggar in den i ansiktet. Vid torr och kännslig hy, använd heslt peeling utan korn. Använd inte peelingen mer än 2-3ggr per vecka.


 
Ansiktsmask


Torr och känslig hy- slätar ut, ger fukt och mjukar upp.

* 1 mosad banan

* 5 msk havremjöl eller smulad havregryn

* 1 msk honung

* ev lite vatten

Blanda till en jämn smet. Applicera på fuktig hy och låta sitta i 15 min. Skölj av med ljummet vatten.


Normal till fet hy ger lyster

* 5 st jordgubbar

* 2 tsk naturell yoghurt

* Mandelmjöl så mycket som behövs

Blanda till lagom konsistens. Låt ligga på huden i 10 min och skölj sedan av med ljummet vatten.


 Psst! C-vitaminer i jordgubbarna friskar upp, svavelföreningarna stimulerar och verkar inflammationshämmande. Använd inte på torr eller känslig hy.

Kommentarer
Innan du kommenterar:

1. Du är aldrig anonym, alla IP-nummer kan spåras lätt som en plätt. Ifall du ska skriva en negativ kommentar, låt bli istället för att sprida negativ glädje och såra andra.
2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ha en underbar dag/natt/kväll, kram från mig!


Är du intresserad utav bloggdesign?
Klicka då HÄR

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback